Bent Bærentzen

Bent Bærentzen
Født 1948
Skovshoved Skole
Akademiet for Fri og
Merkantil Kunst 1966-68
Diplom m. Udmærkelse
Selvstændig fra 1971
Grafiker, designer og fotograf
Bor i Svanninge Bakker med eget atelier, galleri, tegnestue og værksted

”Bent Bærentzen har lige så mange sider som et stort leksikon, et værk præget af akkuratesse og galskab. Han har aldrig været bange for at kaste sit naturtalent op i luften som performer, ekspert i fisk, fyrværkeri og fest. Som en del af en af grundstenene i Wibroe, Duckert & Partners, dengang landets mest kreative bureau og legeplads, markerede Bent sig med sit skarpe øje for detaljer,

kompositioner, typografi og uforglemmelig kommunikation. Det var dengang man gik op i den slags. Det ses tydeligt i hans værker: Der er en idé, det er særegent, det er godt håndværk uden manipulationer og det sætter tanker i gang.”

Asbjørn Nors

Såre simpelt – det handler om at kunne se, som bloggeren Charlotte Mandrup skriver i www.intomymind.org. Med udgangspunkt i Bent Bærentzens seneste arbejde ”Images of Nature” skriver hun:

”Bent Bærentzen har et ganske særligt talent for at se og for at hjælpe os andre med at få øje på naturens skjulte fortællinger. At se er en af livets store gaver. Et under vi tager for givet. Med øjnene rettet mod skærmens hastige, flimrende billeder er det nemt at miste blikket for det skjulte, for det små, for det der kræver din opmærksomhed. Men det forunderlige gemmer sig netop der; i sprækkerne, i hullerne, i sten og træstumper.

Bents meget enkle teknik er at spejle sine fund og dermed vise os ansigter fra andre tider og andre steder.

I serien er arrogante faraoer og mumificerede kæmpekatte med alderdommens rynker mejslet i huden. Der er storslåede, blå engle med vinger så store som verden, spacemennesker og gargoiler som er hoppet ned fra murene.

Der er dæmoner fra Dantes flammende inferno og andre, der burde have været til tandlægen for længe siden. Der er surmulende aber, forstenede lig med næsen ædt væk af pesten, side om side med polynesiske guder og afrikanske guder og blide flodheste, der kigger appellerende på dig med dådyrøjne.

Salg af billeder :
www.galleribak.dk

Salg af billeder